8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okulumuz öğretmenleri RÜVEYDA TÜLAY BULUT, EMİNE KAYA, MELEK BOZBURUN koordinesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı yapılmıştır. Emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

15.03.2016 1195

Okul müdürümüz Oktay ÇALIŞKAN yaptığı konuşmada;

Tüm kadınlarımız, hanımefendilerimizin için böylesine anlamlı ve önemli bir günde, okulumuzun düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğimize katılımınızdan dolayı şahsım ve okulumuz adına hoş geldiniz, teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile,muhabbet ile, sevgi ile selamlıyorum.

Dünya Kadınlar günü etkinliklerimize değer kattınız, onur verdiniz.

Bu gün; kadınların, özellikle de EMEKÇİ KADINLARIN seslerini yükseltecekleri, emeğinin onuruyla duruş gösterecekleri bir gün… Emeğin vicdanı olan kadınlarımızın, bu onurlu gününü yürekten kutluyorum.

O'nun için buradayız, onun için hep birlikteyiz. Onun için sizlerleyiz.

Kadın "Önce İnsan"dır. KADIN ANNEDİR  KADIN AİLEDİR KADIN SEVGİDİR  KADIN MEDENİYETTİR. KADIN HOŞGÖRÜDÜR.

"KADINI YOK SAYAN TOPLUM KENDİNİ YOK SAYAN TOPLUMDUR.

Bu nedenle herşey eğitimle mümkün.

Kadınlarımız toplumsal hayatımızın mihenk taşıdır. Öğretmenlerimiz, doktorlarımız, polislerimiz, askerlerimiz, mimarlarımız, mühendislerimiz, akademisyenlerimiz, hakimlerimiZ. avukatlarımız, işçilerimiz, emekçilerimiz, annelerimiz... Kısaca kadınlarımız toplumun her kademesindeler.

Her başarılı  erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında, yanı başında bir başarılı  kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz.

İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.

Erzurumlu Kara Fatma Şerife Bacı Halide Onbaşı NENE HATUN

Milli mücadelemizin kahramanlarıdır onlar.  Kahraman, yiğit, basiretli, özverili neferleriydi, kadınlarıydı.

Yine yeniden ülkemiz emparyalist güçlerce paramparça edilir, ve paylaşılırken Selanikten doğan güneş, 16 Mayısta Bandırma vapuruyla yola çıktığında 19 Mayısta Samsunda tüm anadolu parlayan bir güneş gibi ışıltısı altına alan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü doğuran anne Zübeyde Hanımdır. O fedakardır. Lideri yetim büyütmüştür, öksüz büyütmüştür. Mücadelesini sürdürmüştür. Ve sonuca ulaşmıştır. O bir annedir.

Bizim tüm annelerimiz böyle değilmidir. Canını dişine takarak bütün zorluklara rağmen, çocukları için gelecekleri için en büyük fedakarlıkları yapan değilmidir.

Cahiliye devrine gidelim. Bütün ekabirler kız çocuğu sahibi olmaktan imtina ederken, kız çocuklarını diri diri toprağa gömerken, mekke sokaklarında gururla, mutlulukla, Hz.Fatıma ´yı omuzlarında gezdiren Muhammedül Emin´dir.

 Değerli öğretmenlerimiz.

Ülkemizin her alanında olduğu gibi Eğitim alanında da 498.000 kadın öğretmeniyle %54,8 lik oranla geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı sizlerler yetiştiriyoruz.

Gelecek 30 yıla damgasını vuracak nesilleri sizlerle birlikte yetiştiriyoruz. Sizlerin şefkatı, sizlerin yaklaşımı, sizlerin özveriniz o yavrularımızı nakış nakış işleyecek ve aydınlık, müreffeh yarınlara ulaşması yolunda sizlerin imzanız olacaktır.

 Hayatın her alanında çaba sarfeden değerli öğretmenlerimizin, ülkem ve dünya kadınlarımızın, hanımefendilerimizin  8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kutlu olsun.