CUMHURİYETİMİZİN 93.YILDÖNÜMÜ

CUMHURİYETİMİZİN 93.YILDÖNÜMÜ

Okul müdürümüz Oktay ÇALIŞKAN´ın mesajı

28.10.2016 512

Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, millet olarak, emperyalistlere karşı, büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 93. Yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.

Bugün hep birlikte Türk Milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Demokrasi ve millet iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, milletimizin güçlü varlığı ile sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumalı ve demokrasi ruhuyla aydınlanmış bu yolda güçlü adımlarla ilerlemeliyiz. Bu uğurda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemeli, milli birlik ve beraberliğimizi yüceltmeli ve değerlerimizi yarınlara sağlam olarak teslim etmeliyiz.

 

Milletimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, vatanımızın ve milletimizin yarınları için çalışmak, gerektiğinde canımız pahasına fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir.

 

Milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, eşsiz kahramanlığı ve cesareti ile tarihimizin büyük destanlarından biri daha 15 Temmuzda yazılmıştır.

Milletimiz tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ile, sarsılmaz imanıyla ve kararlılıkla her zaman  bertaraf etmiştir. ve 15 Temmuzda da aynı kararlılığı göstererek DEMOKRASİYE, CUMHURİYETe, vatanımıza,  dünyanın en mukaddes, en müstesna bayrağı olan AYYILDIZLI bayrağımıza sahip çıkmıştır.

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında vatanı ve milleti için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi, yine 15 Temmuz Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Oktay ÇALIŞKAN

 

Okul Müdürü