EVDE KAL ÖĞRETMENİN YANINDA

Evde Kal Öğretmenin Yanında Faaliyeti, Koronavirüs (COVİD-19) salgını sebebiyle evlerinde bulunan ve uzaktan eğitim desteği alan öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sosyal ve duygusal durumlarının takibini amaçlamaktadır.

04.04.2020 831

SORULAR VE CEVAPLARI

1-Evde kal öğretmenin yanında projesiyle ne amaçlanıyor?

Öğrencilerimizin eğitime verilen arada yaşadıkları duygu durumları (korku, kaygı, mutluluk v.b.) öğrenme imkanlarına aktif katılım durumları, akademik, duygusal ve sosyal destek ihtiyaçları, evde zamanlarını nasıl planlayıp nasıl değerlendirdikleri, aile içi iletişimleri gibi boyutların takip edilmesi ve desteklenmesi amaçlanıyor.

2-Öğrencime nasıl destek olabilirim?

Whatsapp, telefonla arayarak, çeşitli internet imkanları, eba (canlı bağlantı eklenecek), zoom, teamlink yada sizin belirlediğiniz farklı bir uzaktan iletişim aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz.

3- Hangi öğretmenler öğrencilerle iletişim kuracak?

Anasınıfı öğretmenlerinin, özel eğitim sınıf öğretmenlerinin, ilkokulda görev yapan sınıf öğretmenlerinin, ortaokul ve lisede  şube rehber öğretmeninin kendi sınıflarındaki öğrencilerle uzaktan iletişim kurmaları beklenmektedir.

Rehberlik öğretmenleri sınıf öğretmenlerinin öğrencisiyle ilgili desteğe ihtiyacı olduğunda müdahale edecektir. İlkokulda branş öğretmeninin herhangi bir çalışma yapmasına gerek yoktur.

4- Arayarak veya iletişim kurarak ne soracağım?

Öğrencimizin nasıl olduğunu, günlerinin nasıl geçtiğini, uzaktan eğitimin nasıl gittiğini, dersleri izleyip izlemediğini, boş vakitlerinde kitap okuyup okumadığını, oyun oynayıp oynamadığını, sanatsal, kültürel veya sportif faaliyetle uğraşıp uğraşmadığını, desteğe ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz.

5- Ne zaman Rehberlik Öğretmeniyle iletişim kurup destek almam gerekiyor?

Öğrencimizle yapılan görüşmede öğrencinin endişe, kaygı, panik ve korku yaşadığı durumlarda.

6- Haftada kaç kez görüşmeyelim?

Bu sizin imkanınıza bağlı ama proje gereği Haftada en az 1 kez.

7- Görüşme sonunda ne yapmalıyım?

Öğrenciyle görüştükten sonra hangi tarih ve hangi saatte görüştüğünüzü, görüşme içeriğinizle ilgili küçük bir not yazmanız raporlaştırma aşamasında işe yarayacaktır.

8- Rapor olarak ne hazırlamam gerekiyor? (2 Rapor gönderilecek)

Ara rapor: 2 haftalık süreçte yaptıklarınızın raporlaştırılması bekleniyor. (6 NİSAN- 17 Nisan)

Genel Rapor : Eğitime verilen ara sonuna kadar yaptıklarınızın raporlaştırılması bekleniyor

9-Raporu nasıl oluşturacağım, nereye göndereceğim ve nasıl ileteceğim?

Raporlarınızı bilgisayar ortamında (Word dosyasında ) düzenlemeniz yeterlidir.

Raporda hangi sınıfa ait olduğunu yazmanız, hangi öğretmene ait olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekmektedir.

Hazırlanan raporlar (etimesgutticaretmeslek@gmail.com) adresine Word dosyası halinde gönderilecektir.
Ara rapor 17.04.2020 tarihine kadar,
Genel Rapor 27.04.2020 tarihine kadar iletmeniz gerekmektedir. Tarihlerde değişiklik olursa sizlere iletilecektir.

10-Dikkat etmem gereken mevzuat nedir?

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Salgın Hastalık Dönemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak-Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi" ve "Salgın Hastalık Dönemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak-Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi"ni incelemeniz bu çalışmanıza katkı sunacaktır.

Ayrıca, Gizlilik ilkesine dikkat edilmelidir.

EVDE KAL EK 1 ARA RAPOR FORMU word >

EVDE KAL EK 2 GENEL RAPOR FORMU word >