KAYMAKAMLIK WEB SİTESİNDEYİZ-TURİZM HAFTASI

Turizm Haftası 2017 ilçe programımız KAYMAKAMLIK web sitesinde haber olarak yayınlanmıştır.

22.04.2017 732

22-04-2017

HABER METNİ

'Turizm Haftası' programına; Kaymakamımız Fuat Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Şube Müdürleri Necati Çırpan, Engin Erel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programa katılan davetlilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile karşılanması ve bu özel günü muhteşem bir konserle taçlandırması, programa ayrı bir renk kattı. Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin girişinde Mehteran Takımı'nın verdiği konseri dakikalarca ayakta alkışlayan davetliler, tarihsel bir yolculuk yaşadı ve marşlarla tarihin derinliklerinden günümüze Türkiye yüreklere kazındı.   Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda devam eden programda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından programın açış konuşmasını yapan Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oktay Çalışkan, turizmin, ülkemizin milli değeri olduğunu söyleyerek bacasız sanayi olarak adlandırıldığını belirtti ve turizmin ülke ekonomisine can ve ülkeye itibar kazandırdığına dikkat çekti.   Çalışkan, "Ülke tanıtımına katkıda bulunmak için turizmi geliştirmek zorundayız. Bu anlamda devletimizin yöneticileri turizme büyük yatırımlar yapmıştır. Ülkemiz son hain kalkışmadan önce turizmde son on yılda en çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında dünyada altıncı, Avrupa'da dördüncü sıradadır. Ülkemizin her karışı bizim için çok ama çok önemlidir.  Bu cennet vatanımızın her köşesinde bir tarih, bir medeniyet, bir coşku vardır. Atalarımızın bizlere bıraktığı miraslara çok iyi bakmalı, bu anlamda ülkemizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. 80 milyon insan, bu coğrafyada doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyi ile kardeşçe, barış içinde yaşamış, yaşıyor ve ebediyyen yaşayacaktır."dedi. Geçmişten günümüze Türkiye temalı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda "Türkiye 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası" finalinin başantrenörlüğünü  yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Kemal Okur ile Avrupa Şampiyonu  "22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı"nda yer alan mezun öğrencilerden Volkan Gülem'e, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, çiçek ve madalya takdiminde bulundu. Karate ve güreşte dereceye giren öğrencilere madalyalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım ile Şube Müdürleri Necati Çırpan ve Engin Erel verdi. Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları oratoryo ve "Anadolu Ateşi" gösterisinin ardından davetliler, ülkemizin yedi bölgesinin öne çıkan özelliklerinin tanıtıldığı  sergi alanını gezerek ülkemizin zenginliklerini sergileyen öğrencilerle sohbet ettiler. Resim Öğretmeni Ertan Kötek'in ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları çalışmalardan oluşan serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.