MÜZAKERECİ AKRAN ARABULUCU LİDER ÖĞRENCİLERİN YEMİN ve SERTİFİKA TÖRENİ

MÜZAKERECİ AKRAN ARABULUCU LİDER ÖĞRENCİLERİN YEMİN ve SERTİFİKA TÖRENİ

Müzakereci Akran Arabulucu Lider Öğrencilerin Yemin ve Sertifika Töreni okul müdürümüz Oktay ÇALIŞKAN, müdür yardımcılarımız, danışman öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla 26 Şubat günü okulumuz konferans salonunda yapıldı. 

27.02.2016 1370

Okul müdürümüz Oktay ÇALIŞKAN, açılış konuşmasında "Eğitim-öğretim sadece okullara tevdi edilecek bir süreç olmadığını, insanın yetişmesinde aile, okul ve çevre faktörleri rol oynamakta olduğunu, eğitimin sadece mesleki bilgi ve akademik bilgilerle donatılarak olmayacağını, aynı zamanda nasıl ki bir bitkinin yetişmesi için hava, su, toprak ve güneşe ihtiyaç varsa, insanın eğitimi ve yetiştirilmesi için de adalet, merhamet, iyilik duygusu, saygı, sevgi,hoşgörü ve hikmete ihtiyaç olduğunu ifade etmiştir. İpek böceği kozasından çıkmak için kanatlarıyla çırpınırken, bunu gören bir insan kozayı kırar, ipek böceğini serbest bırakır. Fakat ipek böceği hayatını devam ettiremez. Sebebi ipek böceği, kozadan kendi kanatlarını geliştirerek çıkmadığı için uçma yeteneğini kaybetmiştir. İşte kişinin gelişimi için yapması gerekenleri kendi yapmazsa eğitim amacına ulaşamaz. Bizlerin ülkenin milli ve manevi değerlerini özümsemiş; kendisine, ailesine ve memleketine yararlı olmayı temel ilke olarak benimsemiş nesiller yetiştirmemiz gerekir. Yavrularımızın gelecekteki mesleği ne olursa olsun bu değerlerle donatılmış, bu değerlerle mücehhez olmuş insanlar her zaman yarınlar adına bizler için ümit vericidir. Bu proje de bu anlamda önce bireylere, sonra aileye, oradan topluma, oradan da cennet vatanımıza yeni dokunuşların getireceğini yürekten inandığını, bu duygularla projede lider olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, emeği geçen saygıdeğer öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum" dedi.

 

Okulumuzda projeyi yürütmek için 30  saatlik  formatör öğretmen yetiştirme kursuna katıldıktan sonra, proje için seçilen öğrencilerimize; Rehber Öğretmen İLGEN CANPOLAT, Edebiyat Öğretmeni Zeynep Sümeyye YOLCU, Biyoloji Öğretmeni Ergül ÖZKURT ve İngilizce Öğretmeni Esra KAHYAOĞLU tarafından eğitimler verildi.

Okullarda arabulucu öğrenciler, öğrenciler arasında yaşanan anlaşmazlıklarda, öncelikli görüşme yapma hakkına sahip olacak. Arabuluculuk odalarında öğrenciler arasında yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi durumunda konu okul idaresince incelenecek. Projede, kendi yaş gurubundaki insanların birbirlerini anlamalarını ve iç sorunlara çözüm üretebilmelerini sağlamak, gençlerin birey olma duygularını olgunlaştırmak hedeflenmektedir.