OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN CUMHURİYET  BAYRAMI  MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Okul Müdürü Oktay ÇALIŞKAN'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

28.10.2020 372

Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerim.

Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, millet olarak, emperyalistlere karşı, büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 96. Yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum.

 Bugün hep birlikte Türk Milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

 Demokrasi ve millet iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, milletimizin güçlü varlığı ile sonsuza kadar yaşayacaktır.

 Milletimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, vatanımızın ve milletimizin yarınları için çalışmak, gerektiğinde canımız pahasına fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir. Bu önemli görev istikbalimizin ve istiklalimizin gerçek sahibi olan siz gençlerimize düşmektedir.

DESTAN YAZMAKTIR CUMHURİYET. YOK EDİLMEK İSTENİRKEN DESTAN YAZMAKTIR. VATANINI SEVMEKTİR. MAZLUMU KORUMAKTIR.

İLERLEMEKTİR CUMHURİYET. İLERLEMEKTİR ÇAĞDAŞLIK YOLUNDA. ÇOCUK OLMAKTIR. KADIN OLMAKTIR. BİR OLMAKTIR.

MAZLUMUN SESİ OLMAKTIR CUMHURİYET. DOSTUNA SİPER, DÜŞMANINA DUVAR OLMAKTIR.

ÇALIŞMAKTIR CUMHURİYET. GENÇ OLMAKTIR. GENÇLERE IŞIK OLUP, GELECEĞİ EMANET  ETMEKTİR.

TÜRKİYE OLMAKTIR CUMHURİYET. SEVMEKTİR CANDAN, CANDA BİR OLMAKTIR.

TAM BAĞIMSIZLIKTIR CUMHURİYET.  YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

BİZ OLMAKTIR CUMHURİYET. CAN VERMEK, TOPRAK VERMEMEKTİR.

81 MİLYON TEK YÜREK OLMAKTIR CUMHURİYET. ÇANAKKALEDE DUMLUPINARDA ANADOLUDA.  FIRAT KALKANI, ZEYTİN DALI, BARIŞ PINARI HAREKATLARINDA ŞANLI ORDUMUZLA, KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZLE TEK YÜREK OLMAKTIR.

FAZİLETTİR Cumhuriyet. YÜKSEK AHLAKİ DEĞERLERDİR.

BAĞIMSIZLIK DEMEKTİR CUMHURİYET. HÜR YAŞAMAKTIR BİRLİKTE VE KARDEŞÇE.

BİZ OLDUKÇA CUMHURİYET VAR. CUMHURİYET VARSA TÜRKİYEMİZ VAR.HEP BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk.

Türk Gençliğine bıraktığınız bu emaneti geleceğe güçlü bir şekilde taşımak ve Türkiye Cumhuriyeti devletini bilimin ışığında muasır medeniyetlerinin üstüne çıkarmak için tüm öğretmenlerimizle Türk gençliği ile birlikte gerçekleştirmekteyiz.

Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, Türk Gençliğine en iyi şekilde aktarmak bizlerin, öğretmenlerimizin en başta  gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

 "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye bizim yüksek idealimize durmadan yorulmadan yürüyecektir." diyerek seslenen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını, cumhuriyetimiz, demokrasimiz, devletimiz, bayrağımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı saygıyla anıyorum, Ayyıldızlı Şanlı bayrağımız ilelebet dalgalansın.. .Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 97. yaşı kutlu olsun.

 

 

 

28-10-2020